foto 4
Dan Gabriel Simbotin

Dan Gabriel Sîmbotin

Cercetător în Proiectul Component 2

Implicare în proiect: 

Cercetarea în interiorul proiectului 2 urmărește evoluția structurilor axiologice și cognitive ale persoanei aflată într-un context migrațional.

Obiectivele specifice sunt:

Analiza contextului teoretic și definirea termenilor de mobilitate și migrație în sens istoric și contemporan;

Identificarea transformărilor cognitive (perceptive, lingvistice, logice) care apar ca urmare emigrării;

Analizarea transformărilor axiologice în relație cu celălalt (emigrant vs. localnic). Modificări privind drepturile individuale în urma emigrării.

 

Email: dansimbotin@yahoo.com

Scurtă prezentare personală

Doctor în Filosofie din 2005, doctor abilitat din 2018 este cercetător științific gradul I în cadrul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gheorghe Zane” al Filialei Iași a Academiei Române, făcând parte din Departamentul de Filosofie. Cercetările sale au fost direcționate prioritar înspre Epistemologie, Logică și argumentare și Filosofia științei. A publicat în calitate de unic autor cărțile: Imaginarul. Construcția și deconstrucția lumii, Editura Institutul European, 2016; Anul 1600. Cenzura imaginarului științific în secolul al XVII-lea, Editura Institutul European, 2015 și De imitatione Dei, Editura Paideia, 2004. A făcut parte din echipa de editori a șapte volume colective, a publicat peste cincizeci de articole științifice și a participat la peste șaptezeci de conferințe naționale și internaționale.

CV Europass Dan Gabriel Simbotin