Alexandru Laurențiu Cohal

Coordonator P2

Particip la activitățile de management ale consorțiului și coordonez activitățile P2, coordonez realizarea suportului didactic, inclusiv prin studiu de caz în Italia, ce are ca obiect didactica cursului LCCR – ILR, realizez cercetare de teren în Italia (migranți românofoni proveniți din România și din Republica Moldova), cercetare de teren în Republica Moldova (migranți românofoni întorși în Republica Moldova: remigranți), cercetare de teren în România (migranți românofoni întorși în România: remigranți).

alexandru.cohal@unipv.it            Curriculum vitae

Anunt Conferinta MIRO Iasi 2019

În zilele de 26-28 septembrie 2019, în cadrul proiectului, va avea loc conferința internațională „Migrații și identitate: comunități, interferențe, conflicte”, la care vor susține comunicări circa 70 de participanți din România, state ale Uniunii Europene, Republica Moldova, Turcia, Rusia, Ucraina, Uzbekistan și Canada. Lucrările se vor desfășura într-o ședință în plen (26 septembrie) și în trei secțiuni tematice (27 și 28 septembrie). În comunicările prezentate vor fi abordate aspecte privind: migrația politică și economică; migrațiile în istorie; migrațiile și dislocările de populație în timp de război; mișcările de populație în regimuri autoritare; politicile de stat, migrațiile și identitatea; migrațiile culturale și formative. Iată Afișul Conferinței și Broșura Conferinței.

Read More »

Sunt cercetător la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” – Academia Română, filiala Iași, Departamentul de dialectologie și sociolingvistică.

M-am specializat în sociolingvistică, facultatea de sociologie la Roma și doctoratul în sociolingvistică (cu specializarea sociolingvistica migrației) la Pavia (Italia).

Anunt Conferinta MIRO Iasi 2019

În zilele de 26-28 septembrie 2019, în cadrul proiectului, va avea loc conferința internațională „Migrații și identitate: comunități, interferențe, conflicte”, la care vor susține comunicări

Read More »

Workshop MIRO – Iași, 04.05.2018

PROGRAM 10­00-1030 – Deschiderea workshopului, prezentarea generală a proiectului și a stadiului de implementare (Acad. Victor Spinei, Dr. Flavius Solomon, Dr. Dan Gabriel Sîmbotin). 10­30-1100 

Read More »